30 nov

Hogyan lett a csempe az első számú burkolóanyag?

Hogyan lett a csempe az első számú burkolóanyag?

Már az ókori Mezopotámiában is a csempék elődeivel díszítették fel Babilon és Ninive városának épületeit. Az agyag- és kerámiaművesség ezen formájának aztán egy perzsa hódítás sem állt az útjába, később Rómáig is eljutott, majd fennmaradt a barokk és későbbi korokig is.

Magyarországon egy kis késéssel ugyan, de a 15. században elkezdődött a csempe burkolóanyagként való felhasználása a betelepített olasz mesterembereknek köszönhetően, a 18. században pedig már nagy mennyiségben is gyártani kezdték őket kályhákhoz.

A csempék, illetve a csempével való burkolás és díszítés azóta is a lakáskultúra és a lakberendezés központi eleme. A megszámlálhatatlanul sok különböző típusnak köszönhetően teljesen egyedi hangulatúvá alakíthatjuk otthonunkat. Ráadásul csempéket vagy járólapokat lakásunk bármely részén bátran használhatunk, ma már nem csupán a konyha vagy a fürdőszoba építőanyagai. A számos lehetőségnek köszönhetően pedig mindenki megtalálhatja a legjobb megoldást, hogy igényes, elegáns csempékkel újítsa fel otthonát.

Ha Ön is szeretne a legmodernebb, legszebb csempék között válogatni, tekintse meg kínálatunkat! Csempék Debrecenben, széles választékban és kedvező árakon, nálunk!