01 márc

Vizes falak rémálma!

nedves fal vízszigtelés, Sika

Az elmúlt években a rendkívül szélsőséges időjárás következtében a belvíz és a helyi vízkárok jelentős gondokat okoztak az épületekben. A talajból érkező, onnan a falak kapilláris rendszerén felszívódó nedvességek a legveszélyesebbek az épületek számára.

A nedvesség által szállított sók a fal felületi rétegeiben a nedvesség elpárolgása miatt kikristályosodnak és térfogatunk a többszörösére nő, ezzel jelentős károkat okozva a bevonatokban, a vakolatban, vagy akár magában a tégla szerkezetében is.

A nedves, vizes falfelületek bizonyítottan élettanilag is károsak a huzamosabb tartózkodásra alkalmas terekben. Az egészségromláson kívül további gondot okoz, hogy a nedves fal jó hővezető, vagyis rossz hőszigetelő így a fűtési költség megemelkedik.

A SikaMur® rendszer teljes körű megoldást nyújt ezekre a problémákra!

Vizes falak szigetelése, felszívódó nedvesség

SikaMur®-InjectoCream-100 injektálás + SikaMur®-Dry falszárító vakolatrendszer

= gyors, egyszerű, gazdaságos, tartós megoldás

Hol alkalmazzuk?

Különféle falazattípusok talajnedvesség elleni szigetelésére:

Tömör téglafalak
Üreges falak
Vályog falazatok
Szabálytalan formájú kőfalak és
zúzottkő-töltésű falak, stb.
Hogyan kivitelezzük?
  1. lépés: Távolítsuk el a szegélylécet és/vagy a vakolatot, hogy feltárjuk a szigetelendő alapfalazatot.
  1. lépés: A rendszer előírásai szerint egymástól 12 cm-re, 12 mm átmérőjű lyukakat kell fúrni vízszintes irányban. A lyukakat közvetlenül a vízszintes habarcshézagba fúrjuk, lehetőleg közel az alaptesthez! Szabálytalan kőfal esetében a lyukak összefüggő vonalat alkossanak!
  1. lépés Helyezze be a SikaMur®-InjectoCream-100 pisztoly injektáló csövét az előre kifúrt lyuk teljes mélységébe.
  1. lépés Kezdje meg az anyag bejuttatását. A csövet folyamatosan kifelé húzva töltse ki a lyukat SikaMur®-InjectoCream-100 anyaggal a falfelülettől kb. 1 cm-ig.A kitöltött lyukakat célszerű valamilyen Sika habarccsal (pl. Sika Minipack®) ledugózni.
  1. lépés A még nedves, de már alulról leszigetelt falszakaszok gyors kiszárítását végezzük el a SikaMur®-Dry falszárító habarcs felhordásával. Min 2 cm anyagvastagság szükséges!

A SIKAMUR Injecto Creamről részletes leírást ide kattintva talál.

sika logo vizszigeteléshez